• Modekriebels online fashion boutique

Dit is dus Charlie

Wie mij kent weet dat ik de hele dag kan praten over mijn allerbeste vriend Charlie en dat mijn hele instagram vol staat met foto’s van mijn Franse Bulldog Charlie. Oepsie, ik lijk af en toe net een moeder die alleen maar over haar kind praat. Ik geef het eerlijk toe, ik kan nogal doordraven, maar ik kan er echt niks aan doen hoor. Maar wat wil je dan ook? Dat hoofd alleen al is om op te eten.5

Casanova

Charlie is dan wel zijn officiële naam, maar eigenlijk noemen wij hem Sir Charles. Want dat is hij echt hoor. Vanaf pups af aan is het een casanova en steelt hij iedereens hart. Zelfs bij de niet hondenliefhebbers krijgt hij het toch iedere keer weer voor elkaar. Charles is een echt gezelligheidsdier en wil het liefst de hele dag kroelen of lekker buiten rennen. En dan met de allergrootste stok die er is, want een kleine is niet stoer. En hé, dat is onze Charles natuurlijk wel.

All you need is een Franse Bulldog

Nu jij zijn foto’s bekijkt weet ik (bijna) zeker dat jij ook een Charlie wilt. En dat begrijp ik als de beste. Als ik later groot ben wil ik op een hele grote boerderij wonen, met heel-heel-veel Charlie’s. Ze zijn lief, makkelijk in omgang en ze zijn ontzettend grappig. Een bulletje is het beste medicijn tegen chagrijnigheid. Ze hoeven je alleen al aan te kijken of gekke geluidjes te maken en je gaat spontaan weer stralen. Een echte aanrader dus. Twee dingen waar je wel goed bij stil moet staan.

1. Een groot hart, maar een klein neusje

Franse bullen hebben een korte neus en hebben daardoor sneller last van ademhalingsproblemen. Door een goede fokker uit te kiezen is de kans hierop al veel kleiner. Ook kunnen ze hun grenzen niet en gaan door tot ze er letterlijk bij neervallen. Soms moet je ze dus in bescherming nemen en afremmen. Als ze bijvoorbeeld heel druk aan het spelen zijn met andere viervoeters of als het warm weer is.

2. Meet the parents

Een goede fokker is dus heel belangrijk, maar zeker niet goedkoop. Het is het wel echt waard en het scheelt je een hoop bezoekjes aan de dierenarts. Charlie is geboren in Zeeland en voordat deze knappert geboren werd, hadden we al een bezoekje gebracht aan zijn ouders, uuuhh de fokker. Maar goed zijn moeder Bonbonneke en zijn vader Joyaux waren er ook. En dat was fijn. We hebben gezien dat de ouders een goed leven lijden en dat de leefomgeving betrouwbaar was. En dat is iets wat ik heel belangrijk vind.

De kans dat je met een brood fokker

te maken heb is heel groot

Als je dus een bezoekje gaat brengen aan de fokker, zorg er dan op zijn minst voor dat je de moederhond mag zien. Is dat niet mogelijk? Pak al je spullen en ga als de sodemieter weg. De kans dat je met een broodfokker te maken hebt is groot en dat wil je niet.

Ga nu maar snel opzoek naar jouw bullie baby en heb je nog vragen stel ze gerust.

8

Misschien vind je dit ook leuk...

Laat een reactie achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd