• Modekriebels online fashion boutique

SINT SNOEPIRATION

Vorige week is die goede lieve Sint weer in het land aangekomen. De nodige pepernoten en chocolade letters zitten we al sinds september naar binnen te stouwen, maar goed dat terzijde. Het is altijd wel heel erg gezellig hoor als Sinterklaas en zijn Pieten weer langs komen. Ik weet nog wel dat ik het als kind prachtig vond. Dan kwam de Sint langs op pakjesavond en hij bracht dan altijd een supergrote zak met cadeautjes mee. En ik weet nog heel goed, dat als de Sint weer weg ging, wij altijd moesten wachten op Opa en mijn nicht. Mijn nicht moest dan optreden met het instrument wat ze speelde en opa  ging dan altijd mee. Gek he, dat we daar ieder jaar op moesten wachten? Goed, ik was als kind al niet zo goed in wachten, dus dat duurde voor mijn gevoel altijd uren. Gelukkig hadden we altijd genoeg snoep om de tijd mee door te komen. Want wat is een pakjesavond nu zonder lekkers? Precies, helemaal niets.

Sinterklaas snoepinspiratie

Ik weet hoe druk iedereen het heeft. Zeker in deze tijd van het jaar. Dus voor het gemak heb ik iets superleuks  bedacht om te maken voor pakjesavond. Al zeg ik het zelf dan. Ook helemaal niet erg om het alvast uit te proberen. Nu vraag jij je misschien wel af, meid waar haal je de tijd vandaan? Geloof me, dit is in 10 minuutjes gepiept en dan hoef je het alleen maar in de oven te doen.

Kruidnoten cake

Hoe leuk is dat, een kruidnoten cake. En je hoeft echt niet moeilijk te doen, want je koopt gewoon een cakemix en de ingrediënten die op het pak vermeld staan. Het enige wat je extra moeten kopen is speculaaskruiden en kruidnoten. Zo heb je echt een Sinterklaas snack, zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen.

Dit heb je nodig

  • Koopmans cakemix fijn
  • 4 eieren
  • 150 gram boter
  • 50 ml melk
  • 4 eetlepels speculaaskruiden
  • kruidnoten

Sinterklaas snoepinspiratie

Zo maak je het

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor 0p 160 graden en vet de cakebak in met boter. Strooi er wat bloem over, zodat je de cake na het bakken nog wel los krijgt. Mix de boter tot een gladde massa en doe daarna alle ingrediënten, behalve de speculaaskruiden en kruidnoten bij de boter. Mix het totdat het een glad beslag is. Als je beslag goed is doe je de speculaaskruiden erbij en mix het nog een keer goed door. Meng dan de kruidnoten door het beslag en vul je cakebak. Strooi bovenop nog wat kruidnoten en dan is het klaar om in de oven te doen.

Dan moet je 60 a 70 minuten geduld hebben en dan smullen maar!

Ps. Doe mee met de Sinterklaas winactie van Modekriebels. Er worden twee verrassingscadeaus weggegeven. Ga snel naar de  Facebookpagina en doe mee!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Laat een reactie achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd