• Modekriebels online fashion boutique

MIJN FAVORIET: BROCCOLISOEP

Ik had je al eerder verteld, dat ik een soepmonster ben en iedere week wel een grote pan soep maak. Broccolisoep is echt mijn favoriet. Mijn collega’s denken volgens mij echt wel eens, ‘heb je haar weer met haar broccolisoep’. Het is trouwens wel al weer een tijdje geleden, dus ik dacht laat ik weer eens broccolisoep maken. Dat is niet alleen superlekker, maar ook nog eens supermakkelijk om te maken. En dan wil ik je dit recept ook gewoon niet ontnemen. Dus bijdeze het recept van de broccolisoep.

Broccolisoep

Wat heb je nodig:

  • 500 gram broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groente bouillonblokjes
  • Olijfolie

Optioneel:

  • 125 ml slagroom
  • 1/2 gerookte Makreel
  • 2 el geschaafde amandelen

Tip: doe alle ingrediënten x 4,dan heb je genoeg om een aantal porties in te vriezen

Broccolisoep

 

Plan van aanpak

Stap 1:
Snijd de uien en de knoflookteentjes in stukjes en fruit dit met een beetje olijfolie in de pan. Zet het vuur niet te hoog, anders branden de uitjes aan.

Stap2:
Snijd de broccoli in stukjes en doe dit bij de uitjes en knoflook in de pan.

Stap3:
Doe er water bij en breng het geheel aan de kook. De hoeveelheid water doe ik eigenlijk altijd op gevoel. Ik zorg dat alles in genoeg water staat. Afhankelijk van de hoeveelheid water doe je er blokjes groentebouillon bij.

Stap4:
Als alles goed gekookt is, hoef je de boel alleen nog te pureren. Denk je dat er te veel water bij zit? Schep er dan wat uit. Je kan de soep altijd nog verdunnen, maar aandikken niet meer.

Stap5:
Breng de soep nog wat op smaak met peper en zout en klaar is kees.

Broccolisoep

Dit recept komt trouwens weer uit het boek ‘ Koken zonder pakjes en zakjes’. Daar doen ze er trouwens ook nog makreel en geschaafde amandelen doorheen. Nu lust vriendlief geen vis, dus dat doe ik er nooit in en de geschaafde amandelen heb ik eigenlijk nooit gevonden in de supermarkt. In het boek staat ook nog dat er 125 ml slagroom doorheen moet. Geloof mij, dat is echt niet nodig.  Je mag het er natuurlijk wel doorheen doen, maar ik vind het zonder al romig genoeg.

Eetsmakelijk.

 

Ps. Volg je mij al op Facebook en Instagram?

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Laat een reactie achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd