• Modekriebels online fashion boutique

90 DAYS BIKINI CHALLENGE | UPDATE 2

Ik ben nu wel een klein beetje in paniek. Oké, eigenlijk grote paniek. Ik heb serieus nog vier weken tot onze vakantie. Natuurlijk kan mij dat niet snel genoeg gaan. Ik heb er zo ontzettend veel zin in. Als je nog niet gelezen hebt, wat we gaan doen, moet je mijn blog ‘Ongelofelijke reis’ even lezen. Dan snap je ook gelijk, waarom ik zo exciting ben. Maar voor mijn bikini-lijf stress ik hem wel een beetje hoor. Straks denken de toeristen nog dat ik één van de varkentjes ben, waarmee ze kunnen zwemmen op de Bahama’s. Ik ben natuurlijk al twee maanden bezig, maar is wat ik doe wel genoeg voor mijn doel, dat ik voor ogen heb? Dat ga ik je nu vertellen.

#Fitgirl

Ik lijk gewoon bijna op een fitgirl. Het is gewoon niet normaal meer. Ik heb het dan natuurlijk wel over het onderdeel sporten. Ik ga echt als een trein. Drie keer per week gaat mijn wekkertje om 5.30 om mij in het zweet te werken met het programma van Fit.nl. Ik heb keurig het schema gevolgd wat je bij het programma krijgt. Ik moet eerlijk zeggen, dat als je de eerste twee trainingen te vaak in een week doet, dat het dan een beetje saai wordt. Ik ben niet helemaal onbekend met sporten en de eerste twee trainingen zijn gewoon echt voor beginners. En dat is natuurlijk supergoed, want zo kan iedereen eraan meedoen en het rustig opbouwen. Ik dacht dus ook bij die eerste twee trainingen, ‘Als het op dit niveau blijft, dan krijg ik natuurlijk nooit mijn gewenste bikini-lijf’. Nou daar kwam ik snel op terug hoor. Want toen ik met training 3 en 4 begon kon het trainen echt beginnen. Nu ben ik bij training 5 en ik moet je eerlijk bekennen, dat ik drie dagen pijn in mijn buikspieren heb gehad. Maar goed, zoals de fitgirl uit het programma altijd zegt: ‘branden is veranderen’. Dus daar vertrouwen we dan maar op.

Naast mijn trainingen ga ik 1x per week nog eens flink met de voetjes van de vloer tijdens mijn dansles bij Balletstudio Westside. In het weekend loop ik flinke stukken met mijn buddy Charles. Vorige week heb ik mijn eerste yoga les gehad. Ik heb het dan wel over ontspanningsyoga. De les die ik volg is niet superheftig en ik zie dit zelf ook niet als sporten. Het is echt voor de ontspanning en ik zie het eigenlijk wel als een soort van fysiotherapie voor mijn lijf. Ik heb namelijk altijd last van mijn nek en rug. Ik kan het ook echt iedereen aanraden om aan yoga te doen. Je moet nog je hele leven lang met je lijf doen en yoga draagt echt bij aan een gezond en ontspannen lijf.

Ieder pondje gaat door het mondje

Met sporten zit het dus wel goed, maar heb ik alle vette snacks, chips en chocola buiten mondbereik kunnen houden? Ben ik nu echt een fitgirl of schuilt nog steeds die frietgirl in mij? Voor mijn eerste update had ik natuurlijke een flinke terugval. Ik lijk wel een junky. En dat is het natuurlijk ook. We zijn allemaal ontzettend verslaafd aan suikers. Begin je eraan, dan wil je alleen maar meer. Ik moet zeggen, dat ik mij goed heb hersteld. Ik volg nog steeds geen dieet. Ik vind het niet nodig, want ondanks dat ik een paar kilo wil afvallen, ben ik nog steeds niet te zwaar. Het leven is te kort om alleen maar op wortels te knagen. Ook geloof ik niet in diëten. Ik ben van mening dat je jezelf een gezonde leefstijl moet aanleren. Alleen dan hou je het vol. Ik probeer gewoon zo goed en gezond mogelijk te eten. Uithongeren begin ik dus niet aan en daar word ik ook gewoon ontzettend chagrijnig van. Ik eet dus inderdaad gewoon een frietje, een marsijsje en tegen een stuk taart zeg ik ook geen nee. Alleen zeg ik nu niet twee keer peer week ja op friet, maar zorg ik voor een goede balans.

Volgens mijn fitgirl collega kan je het beste één cheatday in de week hebben. Dan hou je je lichaam scherp en doorbreek je het regiem van gezond eten. Als je een tijdje gezond eet, dan gaat je lichaam daaraan wennen en dan kan het afslankproces minderen. Met een Cheatday hou je jouw lijf dus op scherp. Ik moet zeggen, dat ik één cheatday uitkiezen wel lastig vind. Denk je dat zaterdag je cheatday is, dan heb je altijd nog wel een andere dag dat je wat leuks gaat doen en dus een snackmomentje hebt. Dus ik heb nog steeds geen dag gehad, dat ik mij volledig laat gaan en de rest van de week niet.

Ik ben trouwens donderdag bij Hetty’s snackbar geweest en uh gisteren heb ik biefstuk gegeten bij de nieuwe Loetje in Rotterdam. Hun slogan is: Biefstuk met jus is vet. Dus wat voor gevolgen dit heeft voor mijn bikini challenge? Ik houd mijn hart vast. Maar hé, ik heb wel weer even intens genoten van mijn favoriete stukje biefstuk. Die momenten zijn ook wat waard.

Moment van de waarheid

Ja, dan is nu het moment van de waarheid aangebroken. Wat is het resultaat van twee maanden sporten en gezond eten. Ik ben zo blij als een ei, want ik ga het nu serieus aan mijn lijf zien. Geloof me, dat moment duurt en duurt veel te lang. In het begin is het zo lastig om vol te houden. Je sport 3x per week en je ziet gewoon geen ene reet. Ja, een onwijs dikke reet. Hahah geintje natuurlijk. Het valt namelijk best wel mee. Maar goed, ik kan nu eindelijk resultaat zien aan mijn lijf. Dat is mij toch een partijtje motiverend, dat het bijna verslavend is. Je wil nog meer sporten, want je wil nog meer resultaat zien.

In gewicht ben ik nu 2,5 kilo afgevallen. In twee maanden tijd klinkt dat best wel weinig. Nu eet ik ook gewoon normaal, dus als ik mijn eetschema nog wat strakker in toom houd, dan moet het harder gaan. Nu ontwikkel je ook spieren door het trainen. Spier is weer zwaarder dan vet, dus dat kan het verlies in gewicht weer afnemen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om gewicht, maar om dat je lekker in je lijf zit. Toch hoop ik volgende maand min 1,5 kilo op de weegschaal te staan.

Ik ben supergemotiveerd en ik kan niet wachten tot onze vakantie. Ik ga de komende weken dus nog even keihard knallen voor mijn bikini lijf. Dan kom ik zondag 11 juni met een laatste update over mijn 90 Days Bikini Plan. Wie weet laat ik dan wel mijn voor- en na foto zien. Die foto is wel heel confronterend, dus ik ga er nog even over nadenken of ik mij wel zo bloot wil geven.

Keep you posted!

Ps.volg je mij al op Facebook en Instagram?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

1 reactie

  1. Janine says

    Wat ben je goed bezig! En mij werd altijd verteld als je fitgirl wilt zijn : spierpijn word je beste vriend haha. Ik hoop voor je dat die laatste 1.5 kilo er nog af wilt! Maar zoals ik het lees moet dat wel lukken

Laat een reactie achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd